top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureTamara

Een bezinningswandeling lopen...

Updated: Jul 18

... dat is altijd een cadeautje voor mezelf.


Wil jij dat ook eens ervaren? Dat kan. En je kunt het gewoon zelf regelen!




Wat is een bezinningswandeling voor mij?:

Een bezinningswandeling is een wandeling waarin ik helemaal de tijd en de ruimte neem om tot mezelf te komen, om tot bezinning te komen. Door in rust te zijn en naar binnen te gaan, maak ik meer contact met mezelf. En geef ik mezelf de tijd om te onderzoeken en te voelen wat er bij mij van binnen leeft op dat moment.


Hoe doe je dat?:

Voorbereiding: Als ik een bezinningsroute loop, dan bereid ik me een aantal dagen van tevoren voor. Ik maak contact met mezelf en vraag met welke intentie ik deze bezinningswandeling wil lopen. Dat is mijn uitgangspunt, mijn thema van de wandeling. Kijk of er een thema voor jou opkomt. Als dat niet zo is dan is dat ook prima.

Vanuit het thema ontstaan vaak vragen die me kunnen helpen om meer inzicht te krijgen die dag.

Je kunt je eigen vragen opschrijven of je gebruikt een of meer van de vragen die je hiernaast ziet.






Daarnaast vind ik het ook fijn om op te schrijven wat ik wil loslaten tijdens de wandeling. Wat dient me niet meer of is niet meer helpend voor me? Waar geef ik nog energie aan, maar is eigenlijk niet langer nodig of handig?




Schrijf ze op natuurlijk papier, bij voorkeur met potlood. Als je ze dan achterlaat in de natuur berokken je haar geen schade. Tijdens de wandeling kun je deze briefjes een voor een loslaten, bv. door het te verbranden, mee te laten stromen met het water of gewoon in een prullenbak achter te laten.


De route

Voor mij is het belangrijk dat ik tijdens een bezinningswandeling goed bij mezelf kan komen. Dat ik alle tijd heb om te mijmeren, te zitten en te schrijven. Tijd dus om echt contact te maken met mezelf. Daarom kies ik altijd een wandelroute uit van een lengte die ik gemakkelijk kan lopen. Ik loop er graag een van 6-10 kilometer. Dan heb ik genoeg tijd om tot rust te komen, maar ook om op mijn gemak bezig te zijn met de vragen, te voelen en schrijven. Kies dus een wandelroute met een lengte die passend is voor jou. Het gaat niet om ver lopen of lang lopen, maar om bij jezelf komen en dat kan ook in 2 kilometer ;-)


Kies een locatie die je aanspreekt. Het bos, de hei, het strand of in een park. Ik heb zelf een voorkeur voor een stille route in de natuur. De natuur helpt me ontladen en de rust te vinden.


Voor bereiden op de dag zelf:

- Begin je dag met bezinning. Sta rustig op, neem de tijd voor je ontbijt en je ochtendroutine. Mediteer even of ga gewoon even zitten op de bank (zonder scherm). - zoek evt. voor jou passende stenen, die je vandaag steunen in je proces en neem ze mee. - trek evt. een (orakel)kaart die je ondersteunt deze dag. - gebruik evt. een auraspray of olie passend bij je intenties van vandaag.


Wat neem je mee: Vergeet niet dat het vandaag om comfort gaat, liefdevol in contact met jezelf zijn. - een lekkere lunch mee, mss een klein tussendoortje en natuurlijk voldoende drinken. - je vragenkaartjes. - je briefjes van zaken die je wilt loslaten.

- een schrijfboekje en pen of potlood. - evt. voor jou passende stenen ter ondersteuning van je intentie.


De wandeling:

Als ik aan het wandelen ben kijk en luister ik graag naar alles wat er om mij heen gebeurt. Ik volg mijn hart, ook als die me van de route af laat afwijken. Ik stop waar ik wil, ik rust waar ik dat prettig vind en ik laat mijn intuïtie me vertellen wanneer ik een kaartje pak of iets mag loslaten. Ik neem alle tijd om te laten ontstaan wat er wil ontstaan. Ik schrijf en mijmer. Maar bovenal maak ik contact met mezelf. Ik probeer goed te blijven luisteren naar wat mijn hart en mijn intuïtie me vertellen en waar ze aandacht voor vragen.

Een bezinningswandeling is voor mij reinigend, opladend en vooral zo ontzettend genieten. En dat gun ik jou ook!


Tips:

Een aantal mooie bezinningsroutes die ik gelopen heb: (De route linkt direct door naar de wandelroute).



  • Route door Kampina (Boxtel, Brabant)



  • Auto- en wandelroute langs krachtplekken rondom Veldhoven Ik startte bij de 'onze lieve vrouwe ter eijk' kapel in de kerk in Veldhoven, daarna door naar de grafheuvels bij Toterfout en de heksenboom in Bladel. Om te eindigen bij de 'heilige eik' in Oirschot.





Mocht je vragen hebben of wil je graag samen een bezinningsroute lopen, laat het me dan weten via tamara@natuurlijkegroeikracht.nl .


Lieve groetjes Tamara

Nistelrode


50 views0 comments

Kommentare


bottom of page