top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureTamara

Hoe werkt holistische therapie?

Updated: Jun 27, 2022

Als holistisch therapeut zie ik de mens als geheel en stem daar mijn behandeling op af. Een klacht staat nooit op zichzelf en komt je iets vertellen.


Ieder mens bestaat uit een kern, zijn essentie. Die kern wordt gedurende het leven omhult door verschillende lagen (fijne ervaringen, pijnlijke momenten, harde lessen, fysieke klachten, psychische uitdagingen, overtuigingen, beschermingsmechanismen en meer). Als een ui met verschillende lagen.

In mijn behandelingen help ik jou die ui af te pellen om jouw pure kern weer in het licht te zetten.


Holisme is een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel.

Het betekent leven vanuit liefde en volledig vertrouwen met alles wat er is.

Het is een uitnodiging om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en te gaan leven vanuit je volledige kern.

Wat je uitstraalt trek je aan en datgene waar je op focust wordt groter.

Tijdens een consult kijken we naar de verschillende niveaus waaruit een mens bestaat.

Lichamelijk niveau: oa. hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, burn-out, gevoeligheid, chronische klachten.

Emotioneel niveau: oa. emoties als angst, boosheid en verdriet, relatieproblemen, onzekerheid, traumatische ervaringen.

Mentaal niveau: oa. depressie, angst, piekeren, belemmerende gedachten en overtuigingen.

Energetisch niveau: oa. vermoeidheid, burn-out, energieverlies, hooggevoeligheid (HSP).

Spiritueel niveau: oa. levensvragen, persoonlijke groei, bewustwording.


Deze niveaus staan continu in verbinding met elkaar en hebben daarmee ook invloed op elkaar. Als er op een van deze niveaus een verstoring ontstaat, dan heeft dit invloed op de andere niveaus. We raken dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan.

Zo kun je bijvoorbeeld nekklachten krijgen bij langdurige stress op je werk of last van je maag als je vaak bang bent. Een klacht of ziekte geeft aan dat de balans tussen de niveaus verstoord is. Het is een signaal van je lichaam dat er iets verandert mag worden.

Tijdens een holistische behandeling gaan we samen op zoek naar en werken we aan de kern van jouw klacht(en), om zo de balans op alle niveaus te kunnen herstellen.


Methodes die ik graag gebruik:

Tijdens een behandeling zet ik een of meerdere methodieken in, afhankelijk van wat bij jou en je vraag past. Methodes die ik graag gebruik zijn oa: (familie)opstellingen, energiewerk (Reiki), innerlijk kindwerk (Sedona methode), schaduwwerk (onderzoeken van overtuigingen, gedachten en patroneren die je belemmeren), spiegelwerk, transactionele analyse, EFT, edelstenen en inzichtkaarten.


Volwaardige therapie:

Holistische therapie is een volwaardige therapie, die ook goed werkt in combinatie met reguliere therapie of behandeling. Voor een holistisch consult is geen verwijsbrief van de huisarts nodig.


Tijdens een holistische behandeling werken we ook altijd met het onderbewuste. Dat is meestal niet direct merkbaar en heeft tijd nodig om door te werken op alle niveaus. Opeenvolgende sessies dienen daarvoor ook de tijd te krijgen. De frequentie van de sessies ligt daarom rond de een keer per twee tot drie weken.

Wil je graag meer tijd tussen de sessies houden of een sessie wanneer het voor jou nodig voelt, dan is dat ook geen probleem.


Raadpleeg bij langdurige lichamelijke of psychische klachten ook altijd een arts.


173 views0 comments

Comments


bottom of page