top of page
Blog: Blog2

Loop je eigen levenspad

Updated: Apr 11, 2020

Je leven is een pad en jij bent degene die onderweg is. Het pad is het leven en het doel van je leven in jouw pad te volgen. Met alles wat je daarbij tegenkomt.



Iedereen heeft zijn eigen pad te lopen in het leven. Jouw levenspad... Uit ervaring weet ik dat het soms heel helder is wat je pad is en soms is hij niet zichtbaar. Soms is het een plezierig, rustig pad, soms met vele obstakels.


Tijdens het wandelen in de natuur ervaar ik de rust en verstilling. Ik voel me gedragen door de aarde en omarmt door de natuur. Dat geeft me zachtheid, kracht en liefde. Ik voel me opgeladen en kan mijn pad beter aan. Het geeft me dan altijd meer inzicht en daarmee helderheid en het maakt het rustiger als ik zie dat ik (tijdelijk) op een zwaarder pad loop.

Want inmiddels weet ik dat mijn pad altijd weer verandert, het blijft nooit hetzelfde. En dat maakt mijn levenspad (het leven) uitdagend, plezierig en waardevol.


In de natuur vind ik vaak een mooie symboliek als het gaat om het lopen van mijn levenspad. De mooie metaforen zijn vaak mooi bruikbaar om meer inzicht te krijgen in onze persoonlijke weg en onze groei.

In deze blog wil ik de symboliek van de natuur met je delen. Hopelijk dat het ook voor jou een stuk helderheid, inzicht en rust brengt op je pad.


Je levenspad verloopt rustig en overzichtelijk.




Soms is je levenspad heel duidelijk zichtbaar voor je. Je weet welke kant je uit gaat en ziet geen obstakels op je pad. Het is rustig, kalm en overzichtelijk in je leven. Je wandelt op je pad van het leven en komt gaandeweg dingen tegen. Fijne dingen, mooie dingen, die je verwonderen, waar je blij van wordt. Die het leven mooi maken. In de symboliek van het bos kan dat zijn in de vorm van een zingende vogel of de mooie natuur.


Je ziet door de bomen het bos niet meer.




Loopt je pad door hoge bomen en zie je door de bomen het bos even niet meer? Je weet even niet welke kant je op moet. Je ziet niet waar je pad naartoe loopt. Loop dan rustig verder op je pad en vertrouw erop dat jouw levenspad je uiteindelijk in de juiste richting leidt.


Je levenspad neemt een andere wending.




Soms neemt je pad een andere wending. Het buigt af en je wordt uitgenodigd om de "kronkelingen" van je pad te volgen en te zien wat er verder op je pad ligt. Loop rustig verder op je pad, je pad leidt je in de juiste richting. Volg met nieuwsgierigheid je pad en ontdek wat zich achter de volgende bocht bevind.


Op een kruispunt.




Soms kom je op een punt dat je keuzes mag gaan maken. Welke kant ga ik op? Waar wil ik naartoe? Ga ik dit hek door (kies ik voor deze optie) of loop ik de andere kant uit?

Bij deze keuzemomenten is het heel belangrijk te voelen wat goed voor je voelt. En vertrouw erop dat je geen verkeerde keuze kunt maken, het is hooguit een omweg, maar je komt altijd weer op jouw levenspad uit.


Een obstakel op je pad.



Soms komt er iets op je pad (dat kan zowel fijn als niet fijn zijn). Iets komt op je pad of blokkeert het, soms is het een kleine hobbel, waar je overheen mag stappen. Doe je dat niet dan blijf je stil staan op je pad. Neem je tijd en verzamel moed om over de hobbel heen te stappen. Soms is de blokkade groter en kun je er niet overheen stappen. Het vraagt je om een nieuw pad in te slaan, om van richting te veranderen. Omdat het pad dat je liep niet meer het juiste pad bleek te zijn.


Een pad met uitdagingen.




Soms bega je een pittig pad. Een pad vol kuilen en gaten, met toppen en dalen of gewoon moeilijk begaanbaar. Vaak zijn de zwaarste paden ook de mooiste paden, met flinke uitdagingen en soms verrassende uitkomsten. Is je levenspad moeilijk begaanbaar? Kijk dan wat jij nodig hebt om verder te lopen. Kun je iets teruglopen en een andere weg kiezen, of kies je voor een omweg? Is het niet mogelijk om terug te gaan, vraag dan hulp om je pad te vervolgen.

Want soms loop je je pad samen met anderen, soms is het pad zo smal dat je het even in je eentje moet lopen. Vraag hulp waar je dat nodig hebt, je hoeft het niet alleen te doen. Vertrouw altijd op jouw levenspad, dat brengt je namelijk precies waar je zijn moet.



Lieve groetjes Tamara


415 views0 comments

コメント


bottom of page