top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureTamara

Vitrinekast vol edelstenen.

Al langere tijd was ik aan het zoeken naar nieuwe inspiratie voor onze vitrinekast.

Wij zijn dol op edelstenen en natuurvondsten en die geef ik dus graag een plaatsje in die vitrinekast. Maar hoe zorg je nou dat het geen rommeltje wordt? Dat de items ook echt mooi uitkomen? Kortom hoe richt je een vitrinekast in met edelstenen en natuurvondsten?


Dat vond ik nog best een uitdaging en ik ben maanden aan het zoeken en schuiven geweest. Ik heb het zelfs een tijdje helemaal los gelaten, want ik kwam er echt niet uit.

En zoals dat altijd gaat bij mij komt er dan ineens een idee, raak ik in een flow en is het project (in dit geval die vitrinekast) in een paar uurtjes klaar.


Ik vond weinig inspiratie op internet voor het inrichten van een vitrinekast met edelstenen en natuurvondsten. Vandaar dat ik besloten heb er zelf een blog over te schrijven om anderen te inspireren.


Zoals gezegd dus, zijn mijn man en ik dol op edelstenen, mineralen en vondsten uit de natuur. Tijdens onze wandelingen vinden we vaak iets moois en ook de kinderen kunnen schatten uit de natuur waarderen. We hebben er dus genoeg van in huis! Ik vind het leuk om deze terug te laten komen in onze woonkamer en de praktijk. De natuur is voor mij een fantastische symboliek voor het leven van ons als mensen, hoe we met tegenslagen van het leven om kunnen gaan, hoe we kunnen mee bewegen, hoe we juist stevig kunnen blijven staan.


Om de vitrinekast spannend en toch overzichtelijk te houden heb ik ervoor gekozen om hem op te delen in verschillende "groepen". Per groep heb ik gevarieerd in kleur, materiaal en hoogte, om iedere groep interessant te houden.


Ik heb hoogte gemaakt door 6 blokjes hout neer te zetten.

Daarop een combinatie van edelstenen en natuurvondsten in bruin-grijs tinten. Met in het midden een van mijn favorieten, vanadiniet.






Een oud houten kistje doet nu dienst als display.

Hij creëert meteen een beetje hoogte en heb hem een botanisch tintje gegeven door de binnenkant te voorzien van een botanische print.

In het kistje voornamelijk natuurvondsten, aangevuld met edelstenen in paars, wit en een beetje groen (van de boomagaat).



De volgende groep bestaat uit gele stenen, geïnspireerd op mooie kaft van een boek. Het boek is het midden van de groep gele edelstenen en gevonden stenen.


De bovenste plank is voor de groene stenen. Groen is mijn favoriet en vind je dan ook veelvuldig terug in ons huis en in de praktijk. Om er één geheel van te maken heb ik de kleinere groene stenen bij elkaar gelegd op een oude houten schijf, wat de kleur van het groen nog beter laat uitkomen.

Zo is de vitrine geworden...

... wij zijn er heel blij mee!


Nog meer inspiratie voor de display van je edelstenen en mineralen vind je op deze Pinterestpagina.

Wil je meer inspiratie voor natuurvondsten lees dan ook even deze blog.


Lieve groetjes en een heerlijke dag, Tamara



Comments


bottom of page