top of page
Blog: Blog2
  • Writer's pictureTamara

Zelf een grid leggen.

Een grid...

Een aantal maanden geleden zag ik voor het eerst een grid gelegd met edelstenen. Heel erg gaaf! Dus ben ik het zelf ook gaan doen. Een grid leggen werkt helend en is rustgevend, maar het kan ook inzichten geven als je met een bepaalde vraag worstelt.


Maar wat is een grid eigenlijk? En waarom zou ik een grid willen leggen?


Een grid is een patroon, structuur of lay-out waarin iets geplaatst wordt.

Een grid met edelstenen is het met aandacht plaatsen van edelstenen of kristal in een specifiek patroon.

Je kunt een grid leggen om meer harmonie in huis te brengen of ter ondersteuning bij een bepaalde vraag of intentie. Maar ook om je huis te beschermen, ter verbetering van je gezondheid of gewoon omdat je er blij van wordt.


Ik leg bijvoorbeeld graag een grid gericht op een bepaalde intentie of een persoonlijke vraag. Het is belangrijk dat je je intentie of vraag zo helder mogelijk hebt, want deze zullen bepalen welke stenen je gebruikt in je grid.

De kleuren, materialen en evt. kaarten die ik daarbij gebruik vertellen iets over de situatie waar ik een vraag over heb. Het geeft inzicht, rust en energie.


Het grid laat ik vaak meerdere dagen liggen en elke keer dat ik er langs kom geeft het me weer een stukje energie en blijheid.


Zelf een grid leggen

Wil je zelf ook graag een grid maken, maar denk je dat je niet genoeg stenen hebt of weet je niet waar je moet beginnen? Weet dan dat je met verschillende materialen een grid kan leggen, dat hoeven niet perse (edel)stenen te zijn, maar denk ook aan andere natuurlijke vondsten, zoals bloemen, grassen, schelpen, dennenappels, oud hout, bladeren, takjes, veertjes e.d. Of gebruik eens een oude foto, speldjes of belangrijke voorwerpen als basis voor je grid.


Begin je grid met de steen of het item dat er voor jou het meeste uitspringt. Dat kan de grootste steen zijn, of juist een belangrijk item of een kaart die je speciaal voor dit grid trekt.

Belangrijk bij het leggen van een grid is dat je goed afstemt op het doel of je intentie. Volg van daaruit je gevoel en leg de stenen en items zo neer dat het goed voelt voor jou.

Je kunt het niet verkeerd doen, het gaat om de liefde en energie die je erin stopt.




Leg het grid op een plek in huis die je daarvoor speciaal vrij maakt.

Dat kan op de vensterbank zijn, op een kast of op een speciaal tafeltje of altaar. Een plek die voor jou goed voelt en waar je regelmatig je grid kunt zien en voelen.


Ik nodig je uit om ook eens op zoek te gaan tussen spulletjes die jij mooi vind of die belangrijk voor je zijn.

Leg ze op een mooie manier bij elkaar,

zodanig dat het jou een goed gevoel geeft.


Wil je nog meer inspiratie opdoen? Kijk dan zeker nog even hier.


Wil je graag je grid delen, mail me dan een foto via tamara@natuurlijkegroeikracht.nl en dan plaats ik hem bij deze blog.


Lieve groetjes en veel plezier,

Tamara

40 views0 comments

Comments


bottom of page